Een tweede centrum

Het Eemplein is ontwikkeld als tweede stadscentrum in de binnenstad van Amersfoort. Een bruisende plek voor alle doelgroepen, van vroeg tot laat.

Op en om het Eemplein is altijd wat te doen. Overdag kunnen mensen het Eemhuis bezoeken of winkelen bij één van de vele winkels. In de avond genieten ze van het rijke uitgaansleven, met diverse horecaconcepten en een Pathé bioscoop. ’s Zomers zit je heerlijk op één van de terrassen op het plein of langs het water.

Het Eemplein in cijfers

14.000 ㎡

Totale oppervlakte

Green is eigenaar van 14.000 ㎡ aan winkel- en horecaruimte.

13

Retailers

Een mooie mix van retailers, gericht op gemak en de dagelijkse boodschappen.

6

Eetgelegenheden

Door een sterke mix van landelijke en lokale (horeca)concepten, kent het Eemplein een rijk uitgaansleven.

Retailers
Over het Eemplein

Retailers

De mix van retailers is op het Eemplein aantrekkelijk, met grote trekpleisters zoals de Albert Heijn, de Media Markt op de begane grond en Toy Champ op de eerste verdieping.

Met daaromheen retailconcepten gericht op gemak en de dagelijkse boodschappen - waaronder Zeeman, Van Haren, Blokker, Primera en Ekoplaza – en diverse eetgelegenheden. Landelijke concepten zoals Subway, gecombineerd met lokale ondernemers.

Levendig
Over het Eemplein

Levendig

Het Eemplein ligt in het Eemkwartier in Amersfoort, aan de rivier de Eem en grenzend aan de spoorlijn.

Bezoekers kunnen voor een bezoek aan het Eemplein parkeren in de ondergelegen parkeergarage of het openbaar vervoer nemen. Het plein ligt op nog geen vijf minuten vanaf Amersfoort Centraal.

Een plek vol dynamiek

Het gebied rond de Amersfoortse Eemhaven is vol dynamiek. Dat was vroeger al: hier meerden schuiten aan en werden goederen opgeslagen in een van de vele pakhuizen langs het water. Na verloop van tijd heeft de industrie plaatsgemaakt voor een bruisend tweede stadscentrum.

Naast de vele winkelunits waar Green eigenaar van is, omvat Eemplein een Pathé bioscoop, cultureel centrum, de Hogeschool voor de Kunsten en de Hogeschool van Amersfoort. Maar ook voldoende woningen, hippe eetgelegenheden en een parkeergarage.

Hier komt alles samen. Jong en oud, oud en nieuw, landelijke en lokale concepten, en een grote verscheidenheid aan functies en voorzieningen. Een aantrekkelijke plek voor iedere doelgroep en levendig van vroeg tot laat.

Meer informatie?

Green heeft als ontwikkelaar een belangrijke rol gespeeld in deze gebiedstranformatie en is als investeerder en asset manager nog altijd actief betrokken bij de exploitatie van deze plek. Bent u benieuwd naar meer informatie of de verhuurmogelijkheden? Neem dan contact op. We horen graag van u.

Neem contact op
Michiel Smits

Manager Offices & Industrial

Michiel Smits