Wonen

De woningmarkt in Nederland, en dan vooral die in steden en stedelijke gebieden, staat onder enorme druk van prijsstijgingen, krapte en een mismatch tussen vraag en aanbod. Vooral voor mensen met een middeninkomen, die steeds vaker huren dan kopen, is een betaalbare huurwoning steeds moeilijker bereikbaar. Zij kunnen immers niet terecht in sociale huurwoningen van woningcorporaties vanwege inkomensvoorwaarden terwijl de koopwoningmarkt voor hen moeilijk bereikbaar is door sterk gestegen huizenprijzen en strengere financieringseisen.

De woningmarkt is voor GREEN Real Estate dan ook dé sector waarin een goed rendement kan worden gemaakt terwijl we tegelijkertijd plekken realiseren waar verbinding en ontmoeting centraal staat. Dat doen wij met toekomstbestendige en waardevolle investeringen, voor onze huurders en voor onszelf. Of dit nu gaat om nieuwbouwwoningen of woningen in bijvoorbeeld verouderde stadswijken die we transformeren naar goed bereikbare levendige gebieden waar functies zoals wonen, werken en ontspannen worden gecombineerd. Een mooi voorbeeld hiervan is Het Havenhuys in Alphen aan den Rijn.

Het Havenhuys

Het Havenhuys in Alphen aan de Rijn is een van de bijzondere woningontwikkelingen van GREEN in de uitstekend bereikbare, historische en groene Baronie Haven. Als onderdeel van de volledige transformatie van de voormalige chocoladefabriek De Baronie, is dit gebied een bloeiende plek geworden waar wonen, werken en winkelen in het groen en bij het water worden gecombineerd.

De industriële uitstraling in combinatie met het stijlvolle woonconcept ademen de sfeer en het karakter van de voormalige fabriek nog steeds uit. Wonen in Het Havenhuys betekent dan ook een prachtig uitzicht over het water en de boten met voor een deel van de bewoners de mogelijkheid voor een eigen ligplaats in de haven. Het Havenhuys maakt deel uit van de totale transformatie van het gebied. Zo is in 2012 het volledig herontwikkelde winkelcentrum De Baronie geopend met een uitgebreid aanbod van supermarkten en dagverse producten. Ook de komende tijd wordt het gebied nog verder uitgebreid. Momenteel is er een complex in aanbouw met circa 110 woningen in combinatie met woon-werk-units en een horecavoorziening.