'Vastgoed is en blijft mijn grote passie'

Algemeen directeur Aart Jan Verdoold (40) vertrekt aan het eind van dit jaar bij GREEN Real Estate B.V. Dankbaar kijkt hij terug op veertien mooie jaren waarin hij, samen met Jan Zeeman en een fantastisch team, een sterke vastgoedportefeuille wist te realiseren. Hoewel hij nog niet precies weet wat zijn volgende stap wordt, is hij vol vertrouwen over de toekomst: “Zeker ook van GREEN. De onderneming staat er goed voor.”

Logisch moment

Een familiebedrijf vol mogelijkheden, een topondernemer als inspirator en gedreven medewerkers om de doelen waar te maken. Verdoold heeft, sinds de oprichting in 2005, veel plezier en voldoening gehaald uit zijn werk voor GREEN. En zeker niet zonder succes. Toch heeft hij besloten om eind 2019 zijn functie neer te leggen. “Ik zie het bedrijf de laatste jaren steeds meer groeien naar een institutionele, ontwikkelende belegger”, vertelt Verdoold. “Voor de familie Zeeman is dit, met het oog op de beleggingsportefeuille en de volgende generatie, een logische stap. Maar het betekent ook dat het risicoprofiel van de onderneming naar beneden gaat. In vastgoedtermen: je neemt minder risico’s op ontwikkelprojecten en beleggingen. Nu de onderneming in deze fase is gekomen en gezond en succesvol is, biedt dat voor mij ook een logisch moment om uit te kijken naar een andere uitdaging.

GREEN staat er goed voor

Het besluit om afscheid te nemen van GREEN nam Verdoold niet van de ene op de andere dag. Wel kan hij een impactvol moment aanwijzen, namelijk eind 2018, toen GREEN de plannen opstelde voor de periode 2019-2022. “Bij het opstellen van de plannen heb ik mijzelf de vraag gesteld of ik opnieuw aan deze volgende fase leiding zou willen geven ook gelet op mijn persoonlijke ambitie voor de toekomst? Mijn conclusie was ‘nee’. En GREEN staat er goed voor. Ik kan met een gerust hart vertrekken.”

Jongensdroom

Terug naar hoe het allemaal begon. Het is 2002 wanneer Verdoold – hij werkt dan voor Basis Bedrijfshuisvesting in Leiden – Jan Zeeman voor het eerst ontmoet. Verdoold weet als extern adviseur blijkbaar indruk te maken op deze relatie, want drie jaar na die eerste kennismaking stelt Jan Zeeman voor om samen een vastgoedonderneming te beginnen. Al snel was GREEN Real Estate een feit. “Dat is natuurlijk een jongensdroom”, vertelt Verdoold. “Dat je als 27-jarige het vertrouwen krijgt van zo’n topondernemer. Dat je vanaf het begin als partner deel mag nemen. En dat je in de jaren die volgen, met hun ups-and-downs, ook bewijst dat je groei kunt realiseren en resultaten kunt boeken.”

Vertrouwensrelatie

Jan Zeeman is voor Verdoold altijd een enorme bron van inspiratie geweest. “Jan is een rasondernemer. Hij wil altijd vooruit, wil door. Er zit – in de goede zin van het woord – een bepaalde ongeduldigheid in hem. Als er iets tegenzit, of er is een hickup bij de realisatie van een project, dan weet hij je tot het uiterste te motiveren om het tempo erin te houden. Ik heb veel van hem geleerd. Aan Paul van der Plas van Basis Bedrijfshuisvesting had ik al een goede leermeester, Jan heeft dit werk voortgezet: hoe je bepaalde deals aanpakt, hoe je onderhandelt, hoe je de intenties van mensen goed en snel inschat. Het is van grote waarde.”

Als we Jan Zeeman vragen hem te omschrijven, komen woorden boven als ‘oplossingsgericht’, ‘een familieman’ en ‘een echte vastgoedondernemer’ “Aart Jan neemt gecalculeerde risico’s.’ Durven beslissen is iets wat hij vanuit zichzelf in mij herkent.”

Aart Jan Verdoold en Jan Zeeman

De visie en warmte van een familiebedrijf

Verdoold heeft het altijd geweldig gevonden om voor een familiebedrijf te werken. Wat hem daarin zo aanspreekt? “Een familiebedrijf acteert op de lange termijn. Ze kijken er echt naar de toekomst, niet per se naar vandaag of morgen. Veel beursgenoteerde bedrijven leven van kwartaalcijfers naar kwartaalcijfers. Een familiebedrijf durft over de jaren heen te kijken – en zelfs in generaties te denken. Werken bij dit familieconcern is een geweldig voorrecht.” Wat hij ook waardeert, is dat GREEN – samen met de holding en het Family Office – een overzichtelijke club is. “Een familiebedrijf is vertrouwd, warm en direct.”

Pionieren met passie

GREEN begon heel huiselijk, letterlijk aan de keukentafel bij Jan Zeeman thuis. Veertien jaar later staat er een professionele organisatie met een rvc en beleggingen in drie landen (Nederland, België en Luxemburg). “Wat ooit klein begon, is uitgegroeid tot een bedrijf dat ontwikkelt en belegt in een brede scope aan vastgoed, van woningen en bedrijfspanden tot zorgvastgoed en retail. “Waar ik erg trots op ben, is dat we de categorie ‘maatschappelijk vastgoed’ professioneel hebben neergezet. Hierbij gaat het om vastgoed dat we aan maatschappelijke organisaties verhuren, zoals zorg- en onderwijsinstellingen. Zeker in de tijd dat we daarmee begonnen, was dit nog geen professioneel vastgoedsegment. Wij waren een van de eersten die daarin actief werden.” Het illustreert de vooruitziende ondernemersblik die in Verdoold zo wordt gewaardeerd. Een visie hebben en daarmee in de pioniersfase een bedrijf neerzetten, is echt zijn grote kracht.

Hoogtepunten

De veertien jaren dat het bedrijf bestaat, kennen vele hoogtepunten. “In oktober 2005 gingen we van start. Op 1 januari 2006 hebben we Patricia Bos verwelkomd en vijf maanden later kwam Barbara Nell. En zo waren we een team. Het is mooi om nieuwe talenten te kunnen toevoegen aan je team, maar zo’n eerste medewerker aannemen is natuurlijk extra bijzonder. Overigens werken beiden nog steeds met veel plezier bij GREEN en daarmee zijn ze geen uitzondering. De bedrijfstrouw is groot.” Ook 2010 was memorabel voor Verdoold. Het is ook het jaar waarin de onderneming verhuisde van de Ewijckshoeve in Den Dolder, waar het vastgoedavontuur begon, naar het Raoul Wallenbergplein in Alphen aan den Rijn. “Een andere mijlpaal: met de fiscus tot horizontaal toezicht komen. Het zijn allemaal stappen in de professionalisering van je onderneming.”

Liefde voor Leiden

Wat is voor Verdoold hét project van GREEN? “Dat is lastig te zeggen, want elk project heeft zijn eigen verhaal en dynamiek.” Vooral de dingen die bijzonder zijn gelopen bleven hem bij, zoals projecten waarbij hij een nachtje door onderhandelde. In zijn top tien staat zonder twijfel het pand dat GREEN in Den Haag bouwde voor de Universiteit Leiden. “Daar moest dé universiteit komen voor vrede en recht. We hebben daar een campus gebouwd met huisvesting voor vierhonderd studenten en alle onderwijsruimten. Ook dat er veel verschillende stakeholders bij betrokken waren, maakte het tot een heel bijzonder project.”

Leiden blijkt bij Verdoold en bij GREEN een speciaal plekje te hebben in het hart. “In Leiden ben ik begonnen als bedrijfsmakelaar. Het is ook de stad waarin we het meest geïnvesteerd hebben. Het gebouw Level staat daar en we hebben er het gebied Lammenschans ontwikkeld. Ik ben ook trots op de Baronie, waar wij sinds april 2014 ons kantoor gevestigd hebben. In deze oude chocoladefabriek hebben we winkels gemaakt, supermarkten, horeca, woningen, kantoren, sportscholen, kortom: een heel mooie combinatie van functies.”


Level

De kracht van het team

Verdoolds loopbaan bij GREEN kent volop prachtige projecten. Toch is het vooral de combinatie met mooie mensen die hem echt gelukkig maakt. “Het voelt hier als een familie. Wij noemen onszelf vaak het GREEN-team, met een knipoog naar dreamteam. Ik voel me een rijk mens, dankbaar voor zulke enthousiaste en meedenkende collega’s. Hun kracht? Anders denken, creativiteit, daadkracht, loyaliteit en een enorme drive. Daarnaast denken ze in oplossingen en weten ze snel beslissingen te nemen. Dit geeft positieve energie. Het verschil tussen succes en geen succes is maar klein, je kunt nergens een steekje laten vallen. Het is vooral aan hun collegialiteit, steun en enthousiasme te danken dat ik heb genoten van mijn tijd als algemeen directeur van GREEN.”

Practice what you preach

“Natuurlijk probeer je zelf het goede voorbeeld te geven”, vertelt Verdoold. “Dat is ook zo’n wijsheid van Jan Zeeman: medewerkers doen niet wat de baas zegt, maar doen wat de baas ook doet.” Het zal dan ook niet verbazen dat Verdoold bekend staat als een harde werker, een ondernemer en zakenman. Hij wordt gewaardeerd om zijn creativiteit, is een man van de relatie en bijzonder loyaal. “Ik ga voor 100% voor de club, voor de onderneming, mijn team en de aandeelhouder.” Hij is ook een man die altijd zijn huiswerk maakt. “Een goede voorbereiding is in ons vak essentieel. Voor je het gesprek ingaat weten waar je op uit wilt komen. Weten wanneer je van tafel moet gaan. En weten wat een ander beweegt om een zaak wel of niet te doen. Je echt verdiepen in je gesprekspartner, is een kenmerk van GREEN.”

Zakendoen met humor

Zag Verdoold meer van zijn eigenschappen overgenomen worden door zijn team? Op de vraag volgt eerst een hartelijke lach, bepaald geen uitzondering tijdens dit interview. Dan antwoordt hij: “Humor! Ook in zakendoen is dat heel belangrijk. Gevoel voor humor is ook onderdeel van de informele bedrijfscultuur van GREEN. Op dat vlak droeg Verdoold de afgelopen jaren zijn steentje meer dan bij. “De microfoon pakken en een liedje zingen? Daar deins ik niet voor terug.

Mooie projecten met mooie mensen

Mooie projecten en mooie mensen. Het vormt de rode draad van inspiratie in de carrière van Verdoold. “Die mooie momenten die je met elkaar beleeft. Waar je voor gaat, naartoe leeft en die je met elkaar viert. Dat betreft overigens niet alleen mensen binnen, maar ook buiten GREEN. Kenmerkend voor het bedrijf is dat wij goed kunnen samenwerken met andere partijen. Van aannemers en ontwikkelaars, tot gemeenten en maatschappelijke organisaties waarvoor wij de panden realiseerden.

World Food Center

Verdwijnt Verdoold uit beeld als hij aan het eind van dit jaar zijn functie neerlegt? “Nee, dat niet”, vertelt hij. “Ik heb afgesproken dat ik mogelijk nog betrokken blijf bij een aantal dossiers. Dat is uiteraard in afstemming met mijn opvolger die de rvc zal gaan zoeken. Ook zal ik actief worden bij het World Food Center, een project dat we vijf jaar geleden hebben verworven. Het betreft gebiedsontwikkeling bij Ede-Wageningen, gelieerd aan de universiteit. Hier moet een campus komen, à la de High Tech Campus in Eindhoven, maar dan op het gebied van food. Dat is echt iets waar mijn hart ligt. Waar ik ook de complexiteit ervaar om met private en publieke gelden uiteindelijk zo’n gebied in concept uit te rollen. Denk aan de overheid, maatschappelijke partners en de private sector, waar de één een heel ander doel heeft dan de ander, maar iedereen uiteindelijk hetzelfde wil realiseren. Dat spanningsveld vind ik altijd boeiend. Ik zeg weleens gekscherend: uiteindelijk is het van een bord spaghetti een bord asperges maken.”


Een impressie van het toekomstige World Food Center

Volgende carrièrestap

Wat Verdoold verder precies gaat doen, is nog onduidelijk. “Ik blijf in elk geval dicht bij mezelf. Vastgoed en vastgoedontwikkeling is en blijft mijn grote passie. Ik wil ondernemend en creatief bezig zijn. Ik denk bewezen te hebben dat ik iets uit de grond kan stampen en kan opbouwen. Dit alles zal terugkomen in wat ik hierna ga doen. Of dat met een andere creatieve geest zal zijn of juist alleen, dat weet ik nog niet. Zoals gezegd laat ik GREEN met een gerust hart achter. Het bedrijf staat er niet alleen qua portefeuille en financieel goed voor, maar ook qua team. Ik ben vol vertrouwen over de toekomst.”

Elke dag beter

Nu Verdoold aan de vooravond staat van een nieuw avontuur, waarvan het precieze pad zich nog moet ontvouwen, is het een logische vraag: wat wil hij zijn collega’s nog meegeven? “Dat ze zich moeten blijven ontwikkelen. Dat vind ik echt belangrijk. Laatst is er, na negen jaar, een medewerker weggegaan. Ik had twijfels of ze op die andere plek wel dezelfde leercurve zou ervaren als bij ons. Wat ik dan doe: ik bel haar nieuwe werkgever op en vraag dat na. Gewoon om zeker te weten dat die collega daar goed terechtkomt. Ik heb dat ook altijd in mijn team verkondigd, dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Dat we een verplichting hebben om elkaar elke dag beter te maken. En dat begint natuurlijk bij beter wíllen worden.” Dit alles laat mooi zien waar de kracht van GREEN ligt. Mensen oprechte aandacht geven en hun kwaliteiten optimaal inzetten. Ondernemen met visie en een scherp oog op de toekomst. En zo groei realiseren, voor mens, bedrijf en wereld.

GREEN staat er goed voor.
Ik kan met een gerust hart vertrekken.
Aart Jan Verdoold, algemeen directeur GREEN