GREEN De Baronie

Nieuws

GREEN creeert kwaliteit in Stokhorst - Enschede

13 mei 2016

Stokhorst krijgt een nieuw winkelhart: ‘Hart van Stokhorst’ met maar liefst 5.000 m² aan winkels en voorzieningen. Twee nieuwe supermarkten, een royaal woonaanbod en 450 parkeerplaatsen vormen de basis voor het plan waar huur- en koopwoningen gecombineerd worden met het juiste retail-aanbod en voldoende parkeergelegenheid.

De winkelbranchering is gericht op de dagelijkse boodschappen en afgestemd op de samenstelling van de wijk, daarnaast zijn er wijkgerichte functies aanwezig zoals een fysiotherapeut en een huisartsenpraktijk. De twee supermarkten bevinden zich aan de rand van het gebied voor de juiste routing binnen het centrum. De Kruidvat, de maatschappelijke voorzieningen en de overige winkels die gericht zijn op de dagelijkse boodschappen bevinden zich in het centrum van het gebied.

Het eerste huurblok (A) is  op 15 april opgeleverd en bestaat uit 56 huurappartementen boven een plint met winkels en een parkeerdek op de eerste etage. Onder de huurwoningen is een XL Lidl geopend, een perfecte aanvulling voor de wijk.

Op dit moment is er een start gemaakt met de bouw van het tweede blok (C) met de naam ‘Bougainville’.  De begane grond is geheel bestemd voor een grote Emté supermarkt en daarboven zijn 20 royale koopappartementen gesitueerd met een luxe afwerkingsniveau. Met uitzicht op het groen en alle voorzieningen op loopafstand van het appartement is het hier straks heerlijk wonen.

Winkelen en wonen komen zo samen in een compleet nieuw winkelcentrum, alles bij elkaar een smaakvol geheel en een nieuwe impuls voor de wijk Stokhorst.


Impressie bouwdeel C – ‘Bougainville’ met Emté supermarkt en 20 koopappartementen