GREEN De Baronie

Nieuws

Gerenoveerd hoofdkantoor voor Zeeman in Alphen aan den Rijn

12 juni 2017

Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan den Rijn stonden maanden in de steigers. Het pand onderging een duurzame renovatie. Het bekende geel en blauw maakten plaats voor een lichtgrijze kleur waardoor de gele vrachtwagens er nog meer uit springen. Ook is de entree verplaatst en kreeg de binnenkant een restyling. Op het dak zijn 6.700 zonnepanelen geplaatst. Het nieuwe pand is in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.

Sinds 1980 zijn het hoofdkantoor en distributiecentrum een kenmerkend voorkomen in Alphen aan den Rijn. Het opvallende geel en blauw waren niet te missen. Omdat er sinds de bouw van het pand weinig veranderd is aan het uiterlijk, was het nodig tijd voor een renovatie. En dit doet Zeeman graag duurzaam.
 
Duurzaamheid voorop
Voor steeds meer bedrijven is duurzaamheid een belangrijk aspect. Zeeman plaatste in totaal 6.700 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum. Zo’n hoeveelheid panelen kan jaarlijks energie leveren voor 450 huishoudens. Het plaatsen van de panelen is mogelijk gemaakt door de SDE+ subsidieregeling. Dit is een subsidie speciaal voor bedrijven die investeren in duurzame energie.
 
De oplevering
Dit jaar vierde Zeeman een jubileumjaar, de retailer bestaat 50 jaar. Het gerenoveerde pand en de  nieuwbouw parkeergarage zijn daarom voor de viering opgeleverd. Bekijk het resultaat hieronder.

Zeeman
Zeeman
Zeeman